fbpx

 

UKK – Usein kysyttyjä kysymyksiä

AJOKORTTI

Minkä ajokortin matkailuauton ajaminen vaatii?

Kaikkia vuokraamiamme matkailuautoja saa ajaa henkilöautokortilla, eli B-kortilla. Uudenaikaisten matkailuautojemme ajamiseen ei tarvitse erikoistaitoja. Ne ovat itse asiassa jopa helpompia ja mukavampia ajaa kuin monet henkilöautot. Niillä saa ajaa tiekohtaisen rajoituksen mukaisesti eli 120 km/h nopeudellakin. Matkailuvaunuissa ajokortti luokan ratkaisee yhdistelmän yhteismassa.

VUOKRAAJAN IKÄ

Onko vuokraajalle ikärajoitusta?

Vuokralle ottajalta edellytetään vähintään 21 vuoden ikää sekä vähintään 1 vuoden ajokokemusta henkilöautolla.

AIKAISEMPI KOKEMUS

Tarvitsenko vuokratessa aiempaa kokemusta matkailuauton käytöstä?

Et tarvitse aiempaa kokemusta matkailuauton käytöstä. Automme ovat helppokäyttöisiä ja saat meiltä kattavan opastuksen matkailuauton asuinosan käyttöön. Matkalla apunasi ovat myös selkeät ohjeet ja ohjevideot.

VUOKRAUS KÄYTÄNNÖSSÄ

Miten vuokraan matkailuauton -tai vaunun?

Voit vuokrata ajoneuvon suoraan verkkosivujemme kautta www.caravanlandia.fi/vuokraus tai soittamalla numeroon 0505054035. Vuokraus on helppo tehdä verkkosivujemme kautta, voit valita sopivan ajoneuvon, ajankohdan ja lisäpalvelut. Maksaminen onnistuu myös muutamalla klikkauksella.

  VUOKRA-AIKA

Miten vuokra-aika määritellään?

Vuokraamme ajoneuvoja viikon jaksoissa (1. viikko) Vuokraus alkaa aina maanantaisin klo 15.00 ja päättyy maanantaisin klo 10.00

VUOKRAUKSEN PERUUTUS

Mitä, jos joudun perumaan vuokraukseni?

Mikäli vuokraaja joutuu irtisanomaan sitovan varauksen, tulevat maksuun seuraavat peruutusmaksut, ensimmäisestä vahvistetusta varauksesta laskien:
– 15 päivää ennen vuokra-ajan alkua, varausmaksu 300 €
– 14-8 päivää ennen vuokra-ajan alkua puolet vuokrasummasta.
– 7  päivää ennen vuokra-ajan alkua koko vuokrasumma.

 

LEMMIKKI

Voinko ottaa vuokra-ajoneuvoon lemmikin mukaan?

Lemmikin ottaminen mukaan on sallittua, lemmikkilisä +130€ / viikko. Maksu sisältää ajoneuvon otsonoinnin käytön jälkeen.

ULKOMAAT

Voinko matkustaa vuokra-ajoneuvolla ulkomaille?

Kotimaan matkojen lisäksi meiltä vuokrattavilla ajoneuvoilla on mahdollista reissata myös pohjoismaissa (Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti sekä Ahvenanmaa)

VAKUUTUKSET

Millainen vakuutus vuokrahintaan sisältyy?

Meiltä vuokrattavissa ajoneuvoissa on vuokrauskäyttöön tarkoitetut vakuutukset: liikennevakuutus ja kasko (autovakuutus). Jos matka suuntautuu ulkomaille, tarkistetaan tarvittava lisävakuutusturva varausta tehtäessä. Mikäli matkalla vahinko sattuisi, vuokraajan vastuulle jää liikenne- tai kaskovahingosta kotimaan matkassa maksimissaan 1000 euron omavastuu, ulkomaan matkassa omavastuu on 1500 €. Omavastuu on vahinkokohtainen.

VUOKRA-AJONEUVOJEN VARUSTUS

Mitä varusteita vuokra-ajoneuvosta löytyy?

Olemme varustelleet ajoneuvomme erittäin kattavasti takaamaan laadukkaan ja helpon kokemuksen. Matkailuautojen ja vaunujen varustelistauksen voit tarkistaa tästä: vuokrauskalusto

MITÄ TARVITSEN MUKAAN MATKALLE

Mitä olisi syytä varata itse mukaan matkalle?

Lisäpalveluna meidän kautta on mahdollista vuokrata reissuun lähestulkoon kaikki käyttö tarvikkeet aina ruokailuvälineistä petivaatteisiin. Löydät tarkemman listauksen tästä: lisapalvelut

VUOKRAHINTA

Mitä vuokrahinta sisältää?

Vuokrahinta sisältää ajoneuvon vuokrausajan käytön. Mahdollisia lisäpalveluita on valittavissa vuokrauksen yhteydessä. Vuokrahinta ei sisällä polttoaineita, vaan ajoneuvo palautetaan täyteen tankattuna.

OMAN AUTON SÄILYTYS

Voinko jättää oman auton parkkiin matkani ajaksi?

Oma auto on mahdollista jättää Caravanlandian parkkiin matkasi ajaksi (oman auton säilytys asiakkaan omalla vastuulla sekä vakuutuksilla).

LASTENISTUIMET

Saako matkailuautoihin lastenistuimen kiinni?

Matkailuautosta riippuen asuintilan penkeiltä voi löytyä Isofix-kiinnikkeet. Mikäli Isofix-kiinnikeitä ei ole, tulee turvaistuin kiinnittää turvavyöllä. Asuintilan istuimilta löytyy ohjaamoistuinten tavoin kaksi kappaletta kolmipisteturvavöitä, joilla lastenistuimen voi kiinnittää. Oikeanpuoleiselta ohjaamopenkiltä voidaan tarvittaessa kytkeä turvatyyny pois päältä, jos turvakaukalo tai lastenistuin halutaan asentaa kyseiselle penkille.

YÖPYMINEN

Missä saan yöpyä matkailuautolla?

Suomessa on mahdollista yöpyä matkailuajoneuvolla lähes missä vain, mikäli sitä ei ole erikseen kielletty eikä siitä aiheudu haittaa. Leiriytyminen on sallittua vain leirintäalueilla tai maanomistajan luvalla. Leiriytymiseksi katsotaan esimerkiksi markiisin avaaminen tai retkikalusteiden asettaminen auton ulkopuolelle. Leiriytymistä on myös yöpymistä pidempiaikainen oleskelu. Tarkista myös mahdolliset pysäköintirajoitukset muun muassa kauppojen parkkipaikoilla ja muilla pysäköintialueilla. Muistathan myös jättää alueen siistiksi ennen poistumista.