fbpx

Kirsi ja Asko Karppinen

”Caravanlandia har rejäl handel"

Kirsi och Asko Karppinen gav sina lillfingrar till karavanlivet redan för 25 år sedan, då de reste över helgerna med sina barn till sin säsongplats i Vuokatti.

Det var mycket ståhej i baksätet, då barnen hade ljud, men besättningen kom alltid fram. Denhär typen av resor gjorde vi i femårstid, tills familjen skaffade en koloniträdgårsstuga i Brahestad (där de bodde den tiden).

Så småningom tröttnade vi dock på det, och beslöt oss för att skaffa en vagn igen. Jag sa åt Asko, att skaffa en billig vagn. Så han köpte en fyrkantig vagn, från grannkommunen. Nå den dög ju inte åt mig, så den fick fara direkt, säger Kirsi Karppinen med ett skratt.

Kirsi blev extra glad över vagnens rymliga och ljusa inredning

Efter två husvagnar och en husbil tillbringar paret just nu sin fritid i en ny Dethleffs husvagn inköpt från Caravanlandia, som står på en säsongplats vid Sautinkaris camping i Himango.

Vi sålde vårt egnahemshus i Brahestad för några år sedan och flyttade till en höghuslägenhet i Karleby centrum. När vi reser får vi njuta av naturen på ett helt annat sätt än i stan, säger paret. Paret säger att de köpt de två sista fordonen från Caravanlandia. Rimliga och rättvisa erbjudanden fick mig att komma tillbaka.

Alla fordon vi skaffat därifrån har varit precis varit som det utlovats. Därför var det lätt att återgå dit, då vi ville byta vår husbil till denna nuvarande vagn. Caravanlandia har rejäl handel, säger Asko Karppinen.

Denna nuvarande vagn förälskade sig paret i när de såg den i butiken. Kirsi blev extra glad över vagnens rymliga och ljusa inredning.

Den här är dessutom precis lagom stor för oss två. Sängarna är separata, vilket gör det lättare att ta sig runt på natten när du inte behöver klättra över den andra. Det återstår ännu lite ordnande och lärande, då denna är så ny, men vi är väldigt nöjda redan nu, konstaterar paret.

Paret som tillbringar sin tid på Sautinkari camping säger att de njuter främst av uteliv, talkojobb och de gemensamma sysslorna.

Vi har bokat snöskor, skridskor och mycket fantasi till vintern. Vi hälsar på här varje vecka, för här är det mycket lättare att komma bort från vardagen än hemma. Vardagens måsten glöms bort och här fokuserar vi oss på att koppla av. Vi tittar på tv, löser korsord, läser böcker, lagar mat och umgås med vänner. Igår sjöng vi karaoke fram till midnatt, berättar Kirsi Karppinen med ett leende.

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt