fbpx

Mats ja Lolan Nyberg

"FLEXIBEL OCH UPPMÄRKSAM SERVICE”

Mats och Lolan Nyberg fick sin första kontakt med vagnslivet redan på 80-talet. Mats hade hållit på med slalom en längre tid och därför bestämde sig paret för att skaffa en vagn i Vuokatti för övernattning.

Vagnen stod i närheten av Idrottshögskolan och paret Nyberg tillbringade där sina ledigheter, som skiftesarbetet medgav. Den första resan har varit särskilt minnesvärd för paret.

Hustruns kusin hade reserverat en vagnplats för oss med träd på båda sidorna. För första gången backade jag vagnen och till min förvåning märkte jag att den satt sig hundra procent på plats redan första gången. Det höjda självförtroendet fick dock en stöt när vi gick in i vagnen och satte oss på sängen. Framänden på vagnen reste sig för att vi hade glömt att ställa ner stödbenen, säger Mats Nyberg med ett skratt.

“VDN Antti lovade, att han köper tillbaka vagnen, ifall den inte passar oss av en eller annan orsak. Servicen var mycket flexibel och uppmärksam

Även om den första vagnsresan inte var så smidig, bet husvagnsflugan dem direkt. De åkte vagn några år tills de beslöt sig, för att tillbringa fritiden bland annat i sin sommarstuga i Ruotsalo skärgård. Efter 26 år av sommarstuga, började Lolans Parkinsons sjukdom utgöra utmaningar för stugliv. Efter en sorgetid på två somrar, beslöt sig paret för att sälja stugan och skaffa en husvagn istället.

Vi besökte Caravanlandia för att se på olika alternativ och berättade om våra önskemål. Vi ville testa husvagnslivet med en låg tröskel, eftersom vi inte visste hur den här typen av resor passade min fru. VDn Antti lovade att han skulle köpa tillbaka husvagnen, om den av en eller annan anledning inte passade oss. Servicen var väldigt flexibel och uppmärksam, berömmer Nyberg.

Nu har vi levt som karavanare i fyra år, och det har gått bra. Vi har säsongsplats på campingen i Sexsjö. Hemma liknar dagarna varandra, men här görs spontana grejer. Motion är väldigt viktigt för min fru och här måste man gå mycket mer än hemma, säger Nyberg.

Enligt Nyberg är det bästa med vagnen lugnet som den ger. Bastu, uteliv och vaksim är parets favoritaktiviteter.

Morgonsimmet före sex, när sjön är spegellugn, där vilar själen. Vi blev förälskade i det här landskapet vid första ögonkastet.

Nyberg säger att även om det ibland är mycket folk på området är det fortfarande lugnt.

Den oskrivna lagen är att ingen går till andras vagnar utan att bli inbjuden. I bastun och de sociala lokalerna samlas däremot folk och småpratar i timmar. Det finns ingen sådan gemenskap i stan.

Även om paret har en säsongsplats i Sexsjötrakten året runt, flyttas deras vagn ännu en gång till i höst – de ska nämligen byta husvagn.

Vi skaffar även nästa vagn från Caravanlandia. Vi har inte behövt besöka något annat ställe. Den ärlighet, öppenhet och hjälpsamhet som vi fått därifrån är oöverträffad. Ibland har jag tagit med mig en påse med bullar. Jag understryker alltid att det inte är mutor för framtiden, utan en indikation på hur nöjd jag är med servicen, säger Nyberg med ett leende.

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt