fbpx

Mats ja Lolan Nyberg

”Caravanlandialla asiakkaan palvelu on aina joustavaa ja huomaavaista”

Mats ja Lolan Nyberg saivat ensikosketuksen vaunuiluelämään jo 80-luvulla. Mats oli jo pitkään harrastanut laskettelemista ja niinpä pariskunta päätti hankkia vaunun Vuokattiin yöpymisiä varten.

Vaunu seisoi Urheiluopiston läheisyydessä, ja Nybergit hurauttivat paikalle aina vuorotöiden sallimien pidempien vapaiden aikana. Ensimmäinen reissu on jäänyt erityisesti pariskunnan mieleen.
– Vaimon serkku oli varannut meille vaunupaikan, jonka molemmilla puolilla seisoi puita. Ensimmäistä kertaa vaunua peruutin ja yllätyksekseni sain huomata, että se asettui heti ensimmäisellä kerralla sataprosenttisesti paikoilleen. Kohonnut itseluottamus sai kuitenkin kolhun, kun menimme vaunun sisälle ja istahdimme sängylle. Vaunun etupää nousi pystyyn, koska olimme unohtaneet asettaa tukijalat, Mats Nyberg kertoo nauraen.

"Toimitusjohtaja Antti lupasi, että hän ostaa kulkupelin takaisin, jos se ei meille sovikaan syystä tai toisesta. Palvelu oli erittäin joustavaa ja huomaavaista"

Vaikka ensimmäinen vaunureissu sisälsikin kommelluksia, puri vaunukärpänen heitä saman tien. Vaunuilua he harrastivatkin muutaman vuoden ajan, kunnes siirtyivät viettämään vapaa-aikaansa muun muassa Ruotsalon saaristossa sijainneelle mökilleen. Siellä vierähti 26 vuotta, kunnes Lolanin sairastama Parkinsonin tauti ryhtyi asettamaan haasteita mökkeilylle. Parin kesän suruajan jälkeen pariskunta päätti myydä mökin ja hankkivat tilalle matkailuajoneuvon.

– Kävimme Caravanlandialla katsomassa erilaisia vaihtoehtoja ja kerroimme toiveistamme. Halusimme matalalla kynnyksellä kokeilla karavaanarielämää, sillä emme tienneet miten tämänlainen matkustelu sopii vaimolle. Toimitusjohtaja Antti lupasi, että hän ostaa kulkupelin takaisin, jos se ei meille sovikaan syystä tai toisesta. Palvelu oli erittäin joustavaa ja huomaavaista, Nyberg kiittelee.

– Nyt olemme eläneet karavaanarielämää neljä vuotta, ja hyvin on mennyt. Meillä on kausipaikka Sexsjön leirintäalueella. Kotona päivät ovat toistensa kanssa samanlaisia, mutta täällä tulee tehtyä spontaaneja juttuja. Liikunta on vaimolle tärkeää, ja täällä tulee käveltyä paljon enemmän kuin kotioloissa, Nyberg kertoo.

Parasta vaunuilussa on Nybergin mukaan sen mukanaan tuoma rauha. Saunominen, ulkoilu ja avannossa uiminen ovat pariskunnan lempipuuhia.

– Aamu-uinti ennen kuutta, kun järvi on peilityyni, siinä sielu lepää. Ihastuimme tähän maisemaan saman tien, kun ensimmäisen kerran tuohon portille ajoimme.
Nyberg kertoo, että vaikka alueella on välillä paljonkin väkeä, on siellä kuitenkin rauhallista.

– Kirjoittamaton laki on, että kukaan ei mene toisten vaunuille kutsumatta. Saunassa ja sosiaalitiloissa kuitenkin kokoonnutaan ja saatetaan rupatella tuntikausia. Sellaista samanlaista yhteisöllisyyttä ei kaupungissa ole.
Vaikka pariskunnalla onkin kausipaikka Sexsjön alueella ympäri vuoden, liikahtaa heidän vaununsa vielä kerran tälle syksylle – tilalle tulee nimittäin toinen vaunu.

– Hommaamme seuraavankin vaunun Caravanlandialta. Missään muualla ei ole tarvinnut käydä. Se rehellisyys, avoimuus ja palvelualttius, josta olemme siellä saaneet nauttia, on omaa luokkaansa. Välillä olen vienyt pullapussin mukanani sinne mennessäni. Korostan aina, että se ei ole lahjontaa tulevaa varten, vaan osoitus siitä, kuinka tyytyväinen olen palveluun, Nyberg kertoo hymyillen.

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt