fbpx

Mårten Kankkonen

”På Caravanlandia hittar du branchens experter”

Mårten Kankkonen tillbringade tidigare sin fritid till sjöss, men för tio år sedan beslöt han sig för att skaffa sin första husbil. Nu har jag redan min fjärde bil, och en säsongplats på campingen i Sexsjö. Han säger att han valt husbilandet av flera olika orsaker.

Jag är inte någon smidig gosse längre, så det ett mycket behändigare att ta sig runt med en bil. I en båt är det annars också mer att ta hand om, då man måste fundera på om den hålls på ställe osv. När man kör en bil på gården och drar på handbromsen, så hålls den där, påstår Kankkonen med ett skratt.

Kankkonen, som tidigare arbetat som byggledare, berättar att han tidigare använt sina husbilar även som arbetsbilar när han turnerat på byggarbetsplatserna. Fortfarande görs en del jobb i bilen.

Just nu borde jag också få färdigt en ritning på ett egnahemshus. Här på campingplatsen har jag mycket bättre koncentrationsförmåga än i stan, så jag kom nu hit över veckoslutet för att rita, berättar Kankkonen.

Kankkonen har köpt alla sina fyra bilar från Caravanlandia och säger att bra service gör att man återkommer.

Där finns branchens toppexperter. Servicen är verkligen, verkligen av toppkvalitét. Jag känner folk, som kommer långt ifrån för att serva bilen på Caravanlandia. En lösning hittas alltid, berömmer Kankkonen.

En gång var jag här på campingplatsen och tänkte börja på med matlagningen. Jag hann inte ens börja på förrän kylskåpets handtag lämnade kvar i handen och dörren vägrade öppnas. Det hjälpte inte med något annat än köra tillbaka till Karleby. Servicepojkarna kom samma kväll hem till oss och utredde situationen och redan nästa morgon fick jag köra bilen på service. Det tog inte många minuter, tills den nya delen var på plats, minns Kankkonen med ett leende.

Kankkonen, som vanligtvis reser med sin fru, berättar att paret njuter både av ett lugnt campingliv och av att vara på resande fot.

Vi har genom åren rest runt hela Finland. Vi har en dotter i Korsholm, en i Esbo och en pojke i Vanda. Ibland hälsar vi på för att räkna deras barnbarn. Vi besöker Sexsjöområdet nästan varje vecka. Den här gången följde inte hustrun med då hon fick vara barnvakt. Vi brukar vara mycket utomhus, bada bastu, och plocka svamp och bär. Det behöver inte vara något speciellt, det är ju det vad semester handlar om, säger Kankkonen med ett leende.

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt