fbpx

19.04.2021 - Blogikirjoitus

Käytetty asuntoauto - huoletonta ostamista Caravanlandiasta

Käytetty asuntoauto on houkutteleva ja kustannustehokas ratkaisu. Viime vuosien matkailuautobuumi jatkuu edelleen vahvana. Asuntoauton ostaminen kiinnostaa yhä useampia, sillä omalla matkailuautolla voi reissata ilman aikatauluja. Caravanlandiassa käytetyn matkailuauton ostaminen on turvallista ja huoletonta, koska asuntoauto tarkistetaan kattavasti ennen sen luovutusta asiakkaalle.

Oma asuntoauto mahdollistaa vapaan matkanteon. Ei tarvitse välittää aikatauluista tai murehtia yöpymispaikoista. Käytetty ja huollettu asuntoauto on kustannuksiltaan hyvä kauppa. Caravanlandiassa tarjolla on useita eri hinta- ja varusteluokan malleja, joista valita. Käytettyjen matkailuautojen kysyntä on kovaa, sillä myös pitkäaikaisten karavaanarien lisäksi myös uudet asiakkaat ovat löytäneet caravan-matkailun. Matkailuajoneuvoista on jopa pulaa. Tällä hetkellä erityisen kysyttyjä ovat perhekäyttöön soveltuvat matkailuautot. Suosituimpia ovat puoli-integroidut matkailuautot. Kovan kysynnän ja vaihdunnan vuoksi itseä miellyttävä käytetty asuntoauto kannattaa poimia nopeasti pois markkinoilta.

Käytetty matkailuauto Caravanlandia
Kovan kysynnän ja vaihdunnan vuoksi itseä miellyttävä käytetty asuntoauto kannattaa poimia nopeasti pois markkinoilta.

Caravanlandiassa käytetyn asuntoauton ostaminen on tehty mahdollisimman helpoksi asiakkaalle.

– Kaikkiin meiltä lähteviin ajoneuvoihin tehdään luovutushuolto. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että auto tai vaunu on toimintakuntoinen ja turvallinen käyttää. Luovutushuollossa tarkistetaan ja koekäytetään sähkö-, vesi- ja kaasujärjestelmät, sekä lämmityslaite ja jääkaappi, Caravanlandian huoltopäällikkö Esa Karppinen avaa huoltoprosessia.

– Asentajilla on käytössään kattava kuntotarkastuslomake, jonka mukaan ajoneuvot tarkistetaan. Useimmiten korjattavaa löytyy vesijärjestelmästä. Vaihdamme myös akkuja aika paljon. Jääkaapin palopää puhdistetaan jokaiseen käytettyyn ajoneuvoon, Karppinen listaa.

Caravanlandiassa käytetyn asuntoauton ostaminen on tehty mahdollisimman helpoksi asiakkaalle.

Ajoneuvot tarkistetaan ja huolletaan kaupanteon jälkeen. Tarvittaessa ne menevät myös lisävarusteluun. On aina tapauskohtaista, kuinka laajasti asiakas haluaa huoltaa ajoneuvoaan ennen sen luovutusta.
Käytetyn matkailuauton ostaminen herättää kysymyksiä, ja eniten asiakkaita mietityttääkin laitteiden toimivuus, mahdolliset kosteusvauriot sekä katsastukseen liittyvät asiat. Liikkeestä ostettaessa nämä kaikki on kuitenkin otettu huomioon, kertoo Caravanlandian myynti- ja markkinointipäällikkö Janne Luokkala ja jatkaa:

– Kuntotarkastuksen lisäksi tehdään usein myös kosteusmittaus, josta asiakas saa mukaansa pöytäkirjan. Ja jos katsastus on menossa umpeen lähiaikoina, käymme katsastamassa ajoneuvon valmiiksi.

Lisävarusteet lisäävät kiinnostavuutta

Kun ostaja on kartoittanut itselleen pohjaratkaisultaan sopivimman asuntoautomallin, käytetyn ajoneuvon yleiskunto ja siisteys nousevat keskeiseen asemaan valintaa tehdessä. Hyvin pidetyt, huolletut ja vähän ajetut ajoneuvot kiinnostavat asiakkaita eniten.

– Myös lisävarusteet lisäävät ajoneuvon kiinnostavuutta. Esimerkiksi lämmitysmuoto on monesti ratkaiseva tekijä, tarkentaa Luokkala. Peruutuskamera, ilmastointilaite ja pyöräteline ovat nekin kysyttyjä.
Myös käytetylle asuntoautolle on mahdollista tehdä perusparannuksia kaupanteon yhteydessä. Caravanlandia tarjoaa niitäkin.

– Monet asiakkaistamme ovat kokeneita karavaanareita ja he tietävät tarkkaan, millaisia puutteita haluavat tietyn mallin osalta korjauttaa, jatkaa huoltopäällikkö Karppinen.

Ajoneuvon luovutuksen yhteydessä asiakas saa vielä kattavan käyttöopastuksen matkailuautoon. Siinä käydään läpi ajoneuvon tekniikka, kuten lämmityslaite sekä sähkö- ja vesijärjestelmät.

Käytetty matkailuauto huolto caravanlandia
Luovutushuollossa tarkistetaan ja koekäytetään sähkö-, vesi- ja kaasujärjestelmät, sekä lämmityslaite ja jääkaappi

 

 

Käytetty asuntoauto – etäkaupalla

Etäkaupan määrä, myös käytettyjen matkailuautojen kohdalla, on lisääntynyt huomattavasti, kertoo Luokkala. Apuna on nykypäivän tekniikka, joka mahdollistaa korkealuokkaiset esittelyt kuvien ja videoiden muodossa.

– Olemme panostaneet ajoneuvon kuviin ja tietoihin, jotta asiakkaalla on käytettävissään kaikki tarvittava info ostoprosessin tueksi. Ajoneuvoista on sivuillamme 360°-kuvaesitys, minkä lisäksi on mahdollista tehdä videoesittely esimerkiksi Whatsappin välityksellä.

– Paperiasiat voidaan hoitaa helposti sähköisesti. Meillä on myös kotiinkuljetuspalvelu, jolloin toimitamme liikkeessä kuntotarkastetun ajoneuvon asiakkaan kotiovelle asti. Etäostaminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi asiakkaille, Luokkala jatkaa.

Käytetty asuntoauto on helppo tapa päästä kiinni reissuelämään, vapaudesta nauttien. Matkailuautossa voi asua kuin kotonaan ja huomioida vaivattomasti niin perheen tarpeet kuin harrastuksetkin.

– Suurin asiakasryhmä on edelleen eläkeiässä olevat pariskunnat, mutta myös lapsiperheet ovat innostuneet asuntoautoilusta sen helppouden ja joustavuuden vuoksi. Haluamme, että myös itse ostoprosessi on asiakkaalle mahdollisimman vaivaton, päättää Luokkala.

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt