fbpx

13.05.2022 - Blogikirjoitus

Kesän parhaat vieraat tuovat sängyt mukanaan

– Ei minun takiani tarvitse keittää.

 

Tämä taitaa tutkimusten mukaan olla suomalaisten suusta useimmin kuultu lause. Suomalainen ei halua olla riesana – ei kahvipöydässä eikä missään muuallakaan. Kun suomalainen saapuu vieraaksi, ovat kaikki vaivaantuneita – sekä vieraat että heidän vastaanottajansa.

 

– Meillä on nyt vain tämmöisiä rumia pussilakanoita.
– No eihän meille tarvitse petejä sijata, nukumme vaikka sohvalla.
– Minä en oikein mitään osaa leipoa, joten laitoin nyt vain kaupasta ostettua leipää pöytään.
– Me söimme matkalla, pärjäämme ilman iltapalaakin.

 

Ja näin se keskustelu jatkuu… Paitsi jos mökkipihaan saavutaan oman pyörillä pyörivän kodin kera – silloin ovat kesän parhaat vieraat saapuneet!

Monella on varmasti kesäisistä sukulointireissuista hyviä muistoja, joihin liittyy pihapelien pelaaminen, yhteiset grillailut ja koko päivän kestäneet uintireissut.

Toiset taas saattavat muistaa sen, kuinka sukulaisten pihasta lähdettiin auton ovet paukkuen, kun aikuisten hermot eivät yksinkertaisesti enää kestäneet saman katon alla olemista. Jokaisella perheellä on omat rutiininsa ja tapansa olla, ja näitä saattaa olla hankala yhdistää – varsinkin jos neliöitä on talossa tai mökissä vain vähän.

Vieraat toi sänkynsäkin mukanaan – ihanaa!

Vieraiden vastaanottaminen ja kestitseminen voi olla ihanaakin, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Kun on pitkän päivän keskustellut ja viihdyttänyt, on monesti mukava vetäytyä illalla omaan rauhaan. Ja missä muualla se onnistuisi paremmin kuin omassa matkailuajoneuvossa? Siellä ei kenenkään tarvitse varoa mahdollisen yöllisen kuorsaamisen herättävän tai ärsyyntyä siitä, kun joku herää ja kopistelee keittiössä aivan liian aikaisin.

Kun on hieman ottanut etäisyyttä, on aamulla taas mukava jatkaa yhdessäoloa siitä mihin illalla jäätiin. Joten mitäs jos lähtisitte tänä kesänä matkaan oman pienen kodin kera? Sukulointireissuista saattaa jäädä yllättävänkin mukava fiilis.

Näillä ajatuksilla kannattaa nyt kurkata millaisia matkailuautoja on tarjolla juuri nyt meidän Kokkolan ja Lempäälän toimipisteissä.

 

P.S. Ennenkuin muuten lähdette sille kesäturneelle tapaamaan ystäviä ja sukulaisia, kannattaa huoltaa menopeli kuntoon. Ettei se kyläreissu pitkittyisi oman ajoneuvon hyytyessä jonkun toisen pihaan aiheuttaen suotta sydämentykytyksiä. Jos sinulla on tarve matkailuauton huollolle tai korjaukselle, tutustu huoltopalveluumme tarkemmin täältä.

P.S.P.S. Tiesitkö, että Caravanlandian Lempäälän toimipisteessä on mm. isot ajoneuvonostimet, joilla voidaan nostaa vaunut ja telialustaisetkin asuntoautot huoltoja ja korjauksia varten. Lisäksi meillä onnistuu ns. alustahuollot ja korjaukset (öljyhuollot, jakopäät, ilmastointihuollot, vetokoukkujen asennukset jne.) peruscaravanhuollon lisäksi.

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt