fbpx

14.04.2022 - Blogikirjoitus

Paljon puuhaa pääsiäisenä

Moni kuvailee pääsiäislomaa rennoksi lomaksi. Silloin ei ole suuria paineita suorittaa, vierailla tai kestittää. Toki näitäkin voi tehdä, jos niin haluaa, mutta paineita ei ole. Tänä vuonna pääsiäinen ajoittuu huhtikuun puoleen väliin, jolloin moni olisi odottanut jo nurmen näkyvän tai ainakin pilkahtelevan, mutta suuressa osassa maata hanki vielä kovastikin peittää maata.

Ja siitähän ovat varsinkin keväthangista nauttivat laskettelijat enemmän kuin innoissaan. Tämä näkyy laskettelukeskusten kausipaikoilla tiiviinä asuntoautojen ja -vaunujen merenä – kausi ei todellakaan ole vielä ohi. Monella taitaa siintää haaveissa laskettelu t-paitakeleissä viimeisillä aurinkoisilla hangilla, ja tuo haave taitaa toteutua aika pian.

Murtomaahiihdosta nauttiville talvi on ollut erinomainen, ja monella taitavat edellisten talvien kilometriennätykset paukkua. Vielä ehtii kierrellä lähialueiden latuja, ja löytää tulevalle talvelle uusia lempikohteita. Ehkäpä pakkaat pääsiäiseksi menopelisi täyteen talviurheiluvälineitä ja lähdet vielä viimeisen kerran tälle keväälle fiilistelemään?

Vaikka moni on iloinnut pitkästä talviurheilukaudesta, taitaa suurin osa kuitenkin nähdä punaista, kun taivaalta yhä edelleen leijailee valkoista. Ainainen kolaaminen, autojen putsaaminen, talvivaatteiden pukeminen ja paleleminen saisi jo riittää.

Onneksi kevät, nurmikko, neulaspolut ja keväiset tuoksut ovat aivan oven takana. Siitä ovat antaneet jo ensimmäisiä viitteitään muuttolinnut, ensimmäiset urheat kärpäset ja ihanasti lämmittävä kevätaurinko. Kun sopivan paikan löytää ja silmänsä ummistaa, voi kevään jo tuntea ihollaan. Löytyisikö jostain luonnon helmasta tällainen aurinkoinen ja tuuleton paikka, jossa lapset voisivat poimia pajunkissoja ja koristella niitä vaikkapa matkailuauton terassilla? Siitä olisi kätevä sitten hurauttaa trullikeikalle vaikkapa mummolaan.

Grillailu ja kevään ensimmäinen itse grillattu ruoka. Siinäpä monelle tärkeä virstanpylväs, joka kertoo kesän todella olevan lähellä. Pääsiäisenähän on syötävä hyvin, joten mikäs sen parempaa kuin nostaa grilli esille ja antaa marinadien loiskua? Ehkäpä kausipaikalla tai sukulaisten kesken voisi järjestää yhteiset nyyttikestit? Grillin tuomassa lämmössä kokkaillen ja ystävien puheensorinaa kuunnellen voi vihdoin hymyillä.

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt