fbpx

13.02.2024 - Blogikirjoitus

Matkailuauton valinta – lue 5 vinkkiä sopivan ajoneuvon valintaan

Erilaisia matkailuautoja löytyy lukematon määrä ja varsinkin ensikertalaiselle sopivan matkailuauton löytäminen voi olla hankalaa. Matkailuauton valinnassa on monta asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon, jotta reissaamisesta tulisi mahdollisimman miellyttävää. Tässä artikkelissa käymme läpi viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan matkailuauton.

Matkailuautoja voidaan jaotella puoli-integroituihin-, täysintegroituihin-, alkovi- ja retkeilymalleihin. Kaikissa on omat vahvuutensa, mutta se on varmaa että matkailuauton tuoma vapaus on läsnä kaikissa ajoneuvoissa!

1. Millainen on todellinen tarpeesi?

Ensimmäiseksi kannattaa selvittää matkailuauton todellinen käyttötarve. Tarpeita on toki monia, mutta onneksi matkailuauto sopeutuu moneenkin asiaan yhtä aikaa! Toiset arvostavat käytännöllisiä ja toimivia asuintiloja kun taas joillekin ketterät ajo-ominaisuudet ratkaisevat. Lähes autoa kuin autoa voi parantaa lisävarusteilla ja tarvikkeilla.

Tarvitsetko matkailuautoa esimerkiksi lyhyisiin viikonloppumatkoihin vai suunnitteletko pitkiä reissuja ympäri Eurooppaa? Myös matkustajien määrä on otettava huomioon; tarvitsetko enemmän nukkumapaikkoja vai riittääkö pienempi ajoneuvo? Käyttötarkoitus vaikuttaa myös siihen, minkälaisia mukavuuksia matkailuautosta kannattaa etsiä.

Lähes kaikki uudet matkailuautot soveltuvat tänä päivänä lähes ympärivuotiseen käyttöön, mutta jos mielesi halajaa reissuun myös sydäntalvella, suosittelemme valitsemaan talvivarusteilla varustetun matkailuauton. Lisäksi suosittelemme tutustumaan nelivetoisiin malleihin. 

2. Paljonko olet valmis budjetoimaan matkailuautoon?

Budjetin määrittäminen on olennainen osa valintaprosessia. Matkailuautojen hinnat vaihtelevat suuresti mallista, iästä ja varustelutasosta riippuen. On tärkeää ottaa huomioon myös ylläpitokustannukset, kuten vakuutus, polttoaine, huollot ja mahdolliset korjaukset. Lisäksi ajoneuvolla on aina jäännösarvoa, joten vaikka alkuinvestointi kuulostaisi isolta, matkailuautot pitävät arvonsa henkilöautoja paremmin. 

Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua budjettiisi sopivan ajoneuvon valinnassa. Meille tärkeintä, että on ajoneuvo vastaa asiakkaamme tarpeita ja sillä luonnistuu hyvä matka. Meiltä myös joustava ja edullinen rahoitus jokaiseen ajoneuvoon. Tutustu lisää tästä.

Dethleffs matkailuauto talvimaisemissa
Lähde elämäsi seikkailuun uudella matkailuautolla

 

3. Matkailuauton koko ja ajettavuus

Ajoneuvon koko vaikuttaa sekä ajettavuuteen että mukavuuteen matkan aikana. Suuremmat matkailuautot tarjoavat enemmän tilaa ja mukavuuksia, mutta ne voivat olla haastavampia ajaa ja pysäköidä. Pienemmät ajoneuvot ovat ketterämpiä, mutta tila saattaa olla rajallisempi. Harkitse, mikä koko sopii parhaiten tarpeisiisi ja ajotaitoihisi.

Integroidut ajoneuvot ovat kokoluokaltaan usein suurimmasta päästä ja retkeilyautot taas ketterämpi valinta, jolla liikut mukavasti myös kaupunkialueella ja parkkihalleissa. Ajomukavuuteen vaikuttavia lisävarusteita ovat muun muassa automaattivaiheisto, vakionopeudensäädin ja ohjaustehostin.

Suurinta osaa autoista voi ajaa B-kortilla, mutta suuremmat ajoneuvot saattavat vaatia kuorma-autokorttia. 

4. Varusteet ja mukavuudet

Mieti, mitkä varusteet ja mukavuudet ovat sinulle tärkeitä kun olet reissussa. Yleensä perustason varusteluun kuuluu sänky, keittiö, kylpyhuone, lämmitysjärjestelmät ja säilytystilat. Olemassa on myös lukematon määrä erilaisia lisävarusteita, jotka tekevät matkustamisesta vieläkin mukavampaa ja vaivattomampaa. Vuosien aikana asiakkaidemme suosituimmiksi lisävarusteiksi ovat muodostuneet mm. aurinkopaneelit, invertteri, kaasun ulosotto ja markiisi.

Kokematon karavaanari ei välttämättä edes tiedä mitä kaikkia varusteita ajoneuvoihin on saatavilla. Tässäkin asiassa kannattaa kääntyä asiantuntevan myyjän puoleen! Neuvomme mielellämme.

5. Tutki ja koeaja

Ennen lopullista päätöstä on tärkeää tutkia eri vaihtoehtoja ja vertailla niitä keskenään. Lue arvosteluja, keskustele muiden matkailuautoilijoiden kanssa ja pyydä neuvoja alan ammattilaisilta. Koeajamalla erilaisia malleja saat parhaan käsityksen siitä, mikä ajoneuvo sopii juuri sinulle parhaiten.

Matkailuauton valinta on moniulotteinen prosessi, jossa kannattaa käyttää huolellista harkintaa. Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua päätöksentekoon. Onnea matkaan sopivan matkailuauton etsinnässä!

Jos tarvitset apua, autamme mielellämme. Ota rohkeasti yhteyttä myyjään ja kerro tarpeistasi! Tästä pääset suoraan selaamaan matkailuautoja

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt