fbpx

03.02.2021 - Blogikirjoitus

Matkailuajoneuvojen neljä yleisintä vauriokorjausta

Puskurissa lommoja ja ikkunoita irti? Matkailuajoneuvojen kolarikorjaus on hyvin erilaista henkilöautoihin verrattuna. Caravanlandian huoltopäällikkö Esa Karppinen kertoo neljä yleisintä syytä kolarikorjaukselle.

Caravanlandian huoltopalvelu korjaa vuosittain kymmeniä matkailuautojen ja asuntovaunujen vaurioita vuosien kokemuksella. Matkailuautojen ja asuntovaunujen yleisimmät vauriot syntyvät peruutettaessa.

– Asuntoauton tai -vaunun hahmottaminen peruutustilanteessa voi olla hankalaa, vaikka rattia pyörittäisikin kokenut karavaanari. Takarenkaan ja takapuskurin väli on pitkä ja vaatii tilaa. Eniten vahinkoja syntyykin takarenkaan takana oleville muoviosille. Peruutuskamerat alkavat toki olla jo lähellä vakiovarustetta – hyvin harva uusista ajoneuvoista lähtee meiltä ilman peruutuskameraa, huoltopäällikkö Esa Karppinen kertoo.

Isoin ero matkailuajoneuvojen ja henkilöautojen kolarikorjauksessa on aika. Karppisen mukaan karavaanareilla on usein mielikuva, että lommoutuneen kylkipellin saa korjattua välittömästi lyhyelläkin varoitusajalla.

– Isoimmissa korjauksissa olemme eurooppalaisten korivalmistajien armoilla; varaosat valmistetaan Suomen ulkopuolella ja niiden toimitusajat voivat olla pitkiä. Esimerkiksi kokonaisen seinän tilaamisessa saattaa kestä puoli vuotta.

– Toisaalta osa vauriokorjauksista pystytään tekemään ilman odotusaikaa. Kesäisin yksi tyypillisimmistä huollon asiakkaistamme on karavaanari, jonka ajoneuvosta on irronnut sivuikkuna tai kattoluukku kesken ajon. Kattoluukkuja meillä on omiin merkkeihimme aina hyllyssä ja ne pystytään vaihtamaan lennosta. Tien päällä kattoluukun reikä on syytä paikata väliaikaisratkaisuna teipillä ja jätesäkillä.

matkailuauton kolarikorjaukset
Korjaamme kaiken merkkiset ja korivaurioiset matkailuautot

Caravanlandian huollon yleisimmät vauriokorjaukset TOP4

  1. Puskurit ja helmat: Yleisimpiä korjauksen syitä ovat etu- tai takapuskurin sekä helmojen korjaukset, joiden taustalla on asuntoautolla tai -vaunulla peruuttaminen tai kääntyminen ahtaissa olosuhteissa.
  2. Sivuikkunat ja kattoluukut: Toiseksi yleisin Caravanlandian huollon vauriokorjaus koskee sivuikkunoita ja kattoluukkuja, jotka ovat epähuomiossa jääneet ajoon lähdettäessä raolleen ja lähtevät irti vastaantulevan raskaan liikenteen aiheuttaman ilmanpaineen voimasta.
  3. Kyljet ja keula: Matkailuajoneuvon keulan ja kylkien yleisimmät korjaamisen syyt ovat erilaiset painaumat ja naarmut, joita syntyy esimerkiksi kesän myrskytuulien vuoksi. Keula tai asuntoauton kylki tai keula on viisainta vaihtaa kokonaan esimerkiksi silloin, jos jokin kappale on lävistänyt sen kokonaan.
  4. Katon korjaaminen ja kattopeltien vaihtaminen: Katon vaurioituminen voi johtua esimerkiksi kaatuneesta puusta, pudonneesta oksasta tai vanhempien asuntovaunujen ja matkailuautojen kohdalla peltiä vahingoittaneesta raekuurosta. Nykyään ajoneuvoissa on lasikuitupinnoite, joka kestää raekuurot.
matkailuauton huolto kokkola
Ammattitaitoinen huoltomme hoitaa kaikki asuntoautojen ja -vaunujen huollot vuosien kokemuksella

Toimi näin vahingon sattuessa

Kävikö vahinko? Huolehdi ensimmäisenä, että matkailuautolle tai -vaunulle ei pääse aiheutumaan lisävahinkoja. Esimerkiksi korivaurioiden suhteen kannattaa varmistaa, ettei rakenteisiin pääse vettä.

Toimi näin:

  • Vahingon sattuessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Ota yhteyttä Caravanlandian huollon työnjohtoon: puh. 050 551 3619.
  • Sovitaan yhdessä aika matkailuauton tai -vaunun vahinkotarkastukseen, jotta saat korjauskustannusarviot vakuutusyhtiötä varten.
  • Mikäli vakuutus ei kata vauriota, Caravanlandian kautta on saatavilla 30 kuukauden koroton rahoitus kolarikorjausta varten

Lue lisää Caravanlandian kolarikorjaus-palvelusta.

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt