fbpx

14.07.2022 - Blogikirjoitus

Luontoon rentoutumaan!

Arjen askareet, kiire, aikataulut, ruuhka. Ei kiitos – ei ainakaan lomalla. Kun keho ja mieli ovat syksyn, talven ja kevään aikana venytetty äärimmilleen, tulee loman mahdollistama rentoutuminen tarpeeseen. Monelle loma-aika kuitenkin muodostuu kuin vahingossa suorittamiseksi, joten ehkä voisi olla hyvä aivan tietoisesti rauhoittaa loma-aika rauhalliselle olemiselle ja menemiselle.

Mistä sen rauhan voisi löytää, kun aivot ovat pitkän työrupeaman jälkeen muussina, eikä tiedä mihin suuntaan lähtisi? No luonnostapa tietenkin. Kaikkihan sen tietävät, että luonnossa liikkuminen tekee hyvää niin stressitasoille kuin henkiselle hyvinvoinnillekin. Harvoin tulee luonnossa liikkumisen jälkeen harmiteltua, että pitikin lähteä.

Luontomatkailua omaan malliin

Laineiden liplatus kallioita vasten, lintujen siritys, puunlehtien havina lempeässä tuulessa. Asuntovaunun tai -auton ikkunat selällään ja pehmeä sänky selän alla. Ai että, kyllä siinä sielu lepää, ja saattavat silmätkin hetkeksi umpeutua, jos nokosille on tarvetta. Karavaanaajille lomailu on aina oman näköistä ja oloista aikatauluja myöten.

Luonto on muuten mahdottoman mukava reissukohde, koska matkan voi suunnitella juuri sellaiseksi kuin haluaa. Maisemia voi ihailla lyhyellä luontopolulla, lasten kanssa voi grillailla tulentekopaikalla, omaa fyysistä kestävyyttä voi testata vaativalla patikointireitillä ja uusia elämyksiä voi hakea vaikkapa nukkumalla riippumatossa tähtitaivaan alla. Mikä sitten ikinä kiinnostaakaan. Vaihtoehtoja on rajattomasti.

Suomen kansallispuistot ovat vain ajomatkan päässä

Kotimaan matkailussa on ehdoton etu siinä, että kaikki löytyy ajomatkan päästä, myös kansallispuistot. Suomen 41 kansallispuistoa tarjoavat kaikille meille sopivia tapoja nauttia Suomen luonnosta silloin kun se on kauneimmillaan. Kansallispuistoja löytyy Etelä-Suomen Tammisaaresta Pohjois-Suomen Lemmenjoelle saakka ja kaikkialta siltä väliltä. Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohteista puolestaan löytyy Vaasan edustalta, jonka maankohoamisrannikko sisältää myös Ruotsin Korkearannikon.

Kohteita voi kierrellä vaikka useamman, kun alla on hyvä matkailuauto tai -vaunu. Retkeilyautot soveltuvat tällaiseen matkusteluun erityisen hyvin, sillä tavaratilaa on varusteita varten reilusti ja autolla on ketterä kulkea.

P.S. Löytyisikö tästä ideoita kesän rentouttavalle reissulle? Sopivat kulkuneuvot löytyvät tutusta paikasta, eli caravanlandia.fi/ajoneuvohaku

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt