fbpx

11.12.2020 - Uutiset

Caravanlandia palkittiin Kokkolan vuoden yrityksenä 2020

Caravanlandia palkittiin Kokkolan vuoden yrityksenä 2020

Caravanlandia Oy valittiin Kokkolan vuoden yritykseksi 2020 Kokkolan yrittäjät ry:n sekä Kokkolan kaupungin toimesta. Toimitusjohtaja Antti Tokola toteaa palkinnon olevan upea osoitus pitkäjänteisestä työstä yrityksen, mutta myös asuntoautomatkailun ja Kokkolan elinvoimaisuuden eteen.

15-vuotisjuhlavuottaan viettävä Caravanlandia Oy palkittiin Kokkolan vuoden yrityksenä 2020. Kokkolan Yrittäjien palkintoraadin perusteluissa todettiin, että Caravanlandia on onnistunut tekemään kasvua sekä tuloksessa että myynnissä ja pystynyt samanaikaisesti myös investoimaan – mikä osoittaa vahvaa liiketoiminnan hallintaa ja menestyvää yrittäjyyttä. Palkinnon ovat saaneet vuosien varrella mm. Apex Automation Oy, Oy Creamedia Ab, Oy Hur Ab ja Tyllis Oy Ab.

– Palkinto tuli täydellisenä yllätyksenä. Kokkolan Yrittäjien puheenjohtaja Olli Lindqvistin puheluun vastatessani aavistin heti, että kyse jostakin palkinnosta. Tämä tunnustus oli erittäin mieluisa ja mieltä lämmittävä, Caravanlandian perustaja ja toimitusjohtaja Antti Tokola kertoo.

Caravanlandia Oy työllistää vuoden 2020 lopussa 17 vakituista työntekijää. Yritys myy uusia ja käytettyjä matkailuautoja sekä asuntoaunuja. Lisäksi Caravanlandia tarjoaa kokonaisvaltaisia matkailuautojen- ja vaunujen huoltopalveluja. Vaihdossa yritykselle kelpaa myös henkilö- ja pakettiautot, veneet, moottoripyörät ja -kelkat.

– Täytyy erityisesti muistaa, että tällaista yritystä ei tee yksi eikä kaksi henkilöä. Jokaisen työntekijän rooli ja panos ovat erittäin tärkeitä. Uuden työntekijän palkkaaminen on aina pitkän ja tarkan harkinnan tulos. Monet työntekijät ovatkin viihtyneet meillä pitkään, hän kiittelee.

Caravanlandia_vuoden_yritys
Kokkolan Yrittäjät ry ja Kokkolan kaupunki palkitsivat Caravanlandian Kokkolan vuoden yrityksenä 2020

Poliisista kasvuyrittäjäksi: Caravanlandian tarina

Caravanlandian tarina alkoi vuonna 2005, kun poliisina työskennellyt Tokola perusti entisen kollegansa kanssa yrityksen, joka myi alkuun henkilöautoja sekä matkailuvaunuja. Perustajat näkivät, että Kokkolan alueella oli selvästi tilausta hyvän palvelun caravankaupalle. Aluksi yritystä pyöritettiin poliisin työn ohessa ja vuonna 2006 Tokola päätti yksin jäädä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Vuonna 2007 Janne Luokkala tuli yritykseen myös omistajaksi ja hänen vastuulla on nykyään myynnin ja markkinoinnin vetäminen.

– Kauppa lähti hienosti käyntiin ja oltuani ensin vuorotteluvapaalla ja sen jälkeen virkavapaalla yhteensä vuoden, päätin sanoa virkani irti ja ryhtyä päätoimiseksi yrittäjäksi. Alkuvaiheessa kävi selväksi, että tulemme keskittymään matkailuajoneuvojen myyntiin, Tokola muistelee yrityksen alkuaikoja.

Caravanlandian 15-vuotisen taipaleen suurimpia käännekohtia ovat muutto vuonna 2007 Höyläämönkadulle, jossa yritys toimi aina vuoteen 2019 asti.

– Vuonna 2008 yrityksemme osti paikallisen Kokkolan Caravanhuollon, josta saimme osaavaa työvoimaa huoltopuolelle. Samana vuonna aloitimme Bürstnerin edustuksen. Vuonna 2010 starttasi myös Dethleffsin ja Sunlightin edustus.

Toimitusjohtaja Tokolan mukaan yrittäminen on jatkuvaa kehittymistä jokaisella osa-alueella. Muun muassa tuotetuntemus, henkilöstön hyvinvointi, järjestelmät, markkinointikanavat, verkkosivut ja palvelun merkitys ovat tärkeitä prioriteetteja vuosien varrella.

– Brändiajattelu on ollut meillä alusta asti voimakkaasti mukana ja olemmekin pyrkineet kehittämään positiivista mielikuvaa yrityksestä jatkuvasti, joka myös vastaisi todellisuutta. Kaikissa osa-alueissa olemme kehittyneet valtavasti – mutta aina pieni askel kerrallaan.

Caravanlandian kasvu näkyy numeroissa, mutta myös asiakastyytyväisyydessä

Caravanlandian liikevaihto on kasvanut alun noin miljoonasta vuoden 2020 noin 22 miljoonaan. Etenkin 2010-luvulla kasvu on ollut nopeaa. Henkilöstö on kasvanut alun kahdesta työntekijästä jo 17 vakituiseen sekä muutamaan osa-aikaiseen tekijään. Yrityksen ja alan tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä caravanmatkailu koetaan nykyään trendikkääksi ja nuorempi sukupolvi on selvästi innostunut alasta.

– Viime vuosien trendinä on ollut, että ihmiset haluavat nähdä ja liikkua enemmän, eikä mökkeily paikan päällä enää välttämättä miellytä. Asuntoautojen mukavuudet ovat lisääntyneet ja sekä matkailuautojen tekniikka että design ovat kehittyneet runsaasti, Tokola toteaa ja jatkaa:

– Esimerkiksi valaistuksen osalla led-tekniikka on tuonut lisää viihtyisyyttä. Runkorankenteissa ei useinkaan käytetä enää puuta ja rakenteet ovat pitkälti vettymättömiä. Moottorikoot ovat pienentyneet ja tehot sekä väännöt ovat kasvaneet. Ajomukavuus, lämmitysjärjestelmät, pohjaratkaisut, digitaaliset järjestelmät ja sovellukset… kaikissa näissä on tapahtunut kehitystä, Tokola listaa.

Caravanlandia_vuoden_yritys_kakku
“Tämä tunnustus oli erittäin mieluisa ja mieltä lämmittävä, Caravanlandian perustaja ja toimitusjohtaja Antti Tokola kertoo.”

Tulevaisuuteen vaikuttaa luonnollisesti sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyys.

– Työntekijämme ovat motivoituneita, johon varmasti paljon vaikuttaa viihtyisät ja käytännölliset toimintaamme suunnitellut tilat sekä mahtava, avoin ja kannustava työilmapiiri, jossa mielellään otetaan kaikkien äänet kuuluviin.

– Puolestaan asiakastyytyväisyyskyselyissä olemme myös saaneet hyviä arvosanoja ja hyvää palautetta, joka osaltaan myös kannustaa meitä jatkamaan samalla linjalla ja kehittämään sitä edelleen. Yrityksemme toiminta on myös taloudellisesti kannattavaa, joka myös osaltaan tuo luotettavuutta ja turvaa asiakkaiden suuntaan.

Caravanlandian valikoimasta löytyy tällä hetkellä jopa 140 asuntoautoa ja asuntovaunua. Valikoimassa on sekä uudet asuntoautot että käytetyt matkailuautot – valikoima onkin yksi Suomen laadukkaimmista ja monipuolisimmista.

– Yrityksen johdolla on motivaatio kehittää ja viedä yritystä jatkuvasti eteenpäin. Vierivä kivi ei sammaloidu.

– Haluan vielä jakaa erittäin lämpimät kiitokset meidän asiakkaille ja sidosryhmille. Oikein hyvää joulua ja tulevaa vuotta kaikille, Tokola päättää.

Lue myös: Näin pidät asuntoautosta huolta talvella – lue 5 vinkkiä

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt