fbpx

21.05.2024 - Blogikirjoitus

Koiran kanssa matkustaminen matkailuautolla

Lukuisat karavaanarit matkustavat koiran kanssa ja siinä missä koirien suosio on kasvanut viime vuosina, on myös matkailuautoilu niiden kanssa kasvattanut suosiotaan. Onhan koira useimmiten kuin perheenjäsen, joka halutaan ottaa mukaan nauttimaan seikkailusta Suomessa ja ulkomailla. Reissut voivat olla myös kestoltaan pidempiä, joten lemmikin mukaan ottaminen on luontevaa, kun hoitoa ei tarvitse järjestää.

Mutta ennen kuin laitat avaimen virtalukkoon ja lähdet matkaan, on tärkeää varmistaa, että olette valmiita matkaamaan turvallisesti ja mukavasti. Jos olet pohtinut lemmikin kanssa matkailua, niin tässä artikkelissa on muutama käytännöllinen vinkki, jotka auttavat sinua valmistautumaan reissuun.

Suunnittele reitti huolellisesti

Tutki etukäteen, mitkä paikat ja leirintäalueet ovat lemmikkiystävällisiä. Varmista myös, että reitti tarjoaa riittävästi ulkoilualueita ja mahdollisuuksia koiralle. Monet paikat tarjoavatkin mielettömiä ulkoilumahdollisuuksia koiran kanssa. Kansallispuistot, muut luontokohteet ja miksei kaupungitkin tarjoavat koiranomistajalle mukavaa vaihtelua ja uusia hajuja kotiympäristöön verrattuna!

On mahdollista, että leirintäalueilla on omia sääntöjä lemmikkieläinten kanssa matkustaville. Kannattaa tutustua niihin etukäteen, jotta välttyy mahdollisilta yllätyksiltä.

Matkailuauto sopii myös erinomaisesti aktiivisille koiraharrastajille, jotka kiertävät erilaisissa näyttelyissä ja muissa tapahtumissa ympäri Suomen. Ajoneuvo tarjoaa helpon ja joustavan majoituksen missä tahansa. Se on myös koiralle mukavampaa kun yöpaikka on tuttu ja turvallinen.

Koiran pesu

 

Turvallisuus ja mukavuus edellä

Matkailuautossa liikkuminen voi olla haastavaa lemmikille, joten varmista, että autossa on huomioitu koiran turvallisuus. Varsinkin ajon aikana on luontevaa, että eläin pysyy sille varatussa tilassa, kuten esimerkiksi häkissä, joka ei liiku ajon aikana. Varsinkin uutta perheenjäsentä kannattaa rauhassa totuttaa matkailuun autossa ennen kuin lähtee pidemmille reissuille.

Matkailuauto voi olla ahdas tila, joten varmista, että lemmikilläsi on oma mukava paikka levätä. Käytä esimerkiksi pehmustettua mattoa tai petiä, joka auttaa lemmikkiäsi tuntemaan olonsa kotoisaksi. Koiralle voi olla stressaavaa matkustaa uuteen paikkaan. Tuttujen lelujen mukana ottaminen voi auttaa sitä rentoutumaan ja tuntemaan olonsa mukavammaksi matkailuajoneuvossa.

Lemmikin kanssa harrastamaan

Matkailuajoneuvo helpottaa myös harrastamista koiran kanssa. Monesti koirakilpailut kestävät koko päivän tai jopa koko viikonlopun. Kilpailupäivät alkavat yleensä myös todella aikaisín aamulla, joten kuinka kätevää onkaan ajaa matkailuautolla valmiiksi paikalle jo edellisenä iltana. Aamulla saat rauhassa nousta ylös aamupalalle, ulkoiluttaa koiran ja valmistautua henkisesti päivän koitokseen. Päivän aikana tauotkin menee tosi mukavasti matkailuajoneuvossa. Kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa onko yöpyminen sallittu kyseisellä paikalla. Joissakin tapahtumissa on mahdollista myös sähköpaikkaan. 

Koiria matkailuautossa

Vuokraa matkailuajoneuvo Caravanlandiasta – myös lemmikit sallittu!

Jos et omista matkailuajoneuvoa, mutta vuokraaminen kuulostaa sinulle paremmalta vaihtoehdolta, tutustu Caravanlandian vuokraukseen! Saat ajoneuvon käyttöön helposti, turvallisesti ja varusteltuna!

Vuokrauspalvelussamme myös lemmikit ovat tervetulleita matkakumppaneita! Lemmikkilisä on +130€/viikko. Hinta sisältää matkailuajonevon otsonoinnin vuokrauksen jälkeen.

Tutustu vuokraukseen lisää tästä!

Matkailuautoilu lemmikin kanssa on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä ja luoda ikimuistoisia hetkiä. Kun otat huomioon nämä vinkit ja varmistat, että sekä sinä että lemmikkisi olette valmiita seikkailuun, voitte nauttia upeasta matkasta yhdessä.

Suosituimmat ajoneuvot lemmikinomistajille ovat tyypillisesti retkeilyautot, sekä puoli-integroidut matkailuautot, joissa on reilusti tavaratilaa.

Tutustu ajoneuvovalikoimaan tästä!

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt