fbpx

29.04.2024 - Blogikirjoitus

Unelmien matkakumppani pariskunnille – Lue 4+1 vinkkiä sopivan matkailuauton löytämiseen

Oletteko aina haaveillut kumppanisi kanssa matkailuautolla matkustamisesta? Tai oletteko jo kokeeneempia karavaanareita, mutta uuden ajoneuvon hankinta tai vaihtaminen on ajankohtaista? Matkailuautolla reissaaminen mahdollistaa omat aikataulut, harrastukset tai vain rauhallisen yhdessäolon. Kaikki eivät myöskään nauti lentomatkailusta tai haaveile mökin omistamisesta, joten pyörillä kulkeva koti on oiva ja helppo tapa vaihtaa vapaalle arjen askareista.

Oikeanlaisen matkailuauton valinta riippuu monista tekijöistä, kuten pohjaratkaisusta, vuoderatkaisusta, lisävarusteista ja käyttötarkoituksesta. Tässä artikkelissa tarkastelemme, millainen matkailuauto voisi sopia parhaiten erityisesti pariskunnalle tai muuten vain kahdestaan reissaville. Kokeneet myyjämme ovat auttaneet tuhansia pariskuntia löytämään sen sopivimman matkakumppanin reissuille!

1. Aloita aina matkailuauton käyttötarpeesta ja budjetista

Ensimmäinen neuvomme matkailuajoneuvon hankintaan on aina käyttötarpeen ja budjetin määrittely. Kun ne ovat hanskassa, on ajoneuvon kartoittaminen lukuista vaihtoehdoista helpompaa. Käyttötarpeen suhteen voi miettiä, oletteko aktiivisia ulkoilmaihmisiä vai suositteko rauhallisempaa menoa? Tarvitsettekotko paljon säilytystilaa esimerkiksi harrastusvälineille tai oletteko enemmän minimalistisia matkaajia? Näitä seikkoja punnitessaan löydätte varmasti sopivan matkailuauton, joka vastaa elämäntyyliänne ja matkustustapoja.

Varsinkin kokeneet matkailijat tietävät mitä tarvitsevat, mutta jos kaipaatte edellä mainituissa asioissa asiantuntija-apua, myyjämme auttavat mielellään!

Puoli-integroidut matkailuautot ovat suosituimpia pariskuntien keskuudessa.

2. Sopivan pohjaratkaisun valinta

Erilaiset pohjaratkaisut tarjoavat tarpeisiin sopivan tilankäytön ja mukavuuden. Suosittuja pohjaratkaisuja ovat esimerkiksi puoli-integroidut, integroidut ja alkovimallit matkailuautot. Näistä puoli-integroidut ovat ylivoimaisesti suosituimpia asiakkaidemme keskuudessa. Myös retkeilyautot sopivat aktiivisille pariskunnille erinomaisesti.

  • Puoli-integroidussa matkailuautossa on yleensä erillinen makuuhuone takana ja alaslaskeutuva lisävuode ohjaamon yläpuolella. 
  • Integroidussa kaikki tilat ovat yhdessä tasossa ja ohjaamo ei ole erillään asuintilasta.
  • Alkovimalli voi tarjota ylimääräisen laajemman nukkumatilan yläosassa, mikäli tarvetta on vieraille tai säilytystilalle. 
  • Retkeilymalli muistuttaa pakettiautoa ja se onkin ketterä vaihtoehto niin kaupunkiin kuin laajemmalle reviirille.

Lisäksi tilaa ja käytännöllisyyttä tarjoavat erilliset vuoteet, erillään olevat suihku- ja WC-tilat sekä hyvin suunniteltu keittiö- ja oleskelualue. Monissa malleissa on niin sanottu L-keittiö, joka tarjoaa ruoanlaittoon enemmän tilaa.

Katso valikoima

3. Erilaiset vuoderatkaisut pariskunnille

Matkailuauton vuoderatkaisu on tärkeä osa matkustusmukavuutta. Ihmisillä on erilaisia tapoja nukkua ja siksi matkailuautot tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja nukkumiseen ja levon saamiseen matkan aikana.

Kiinteä parivuode
Yksi suosituimmista vuoderatkaisuista pariskunnille on kiinteä parivuode. Tämä tarkoittaa, että matkailuautossa on erillinen makuuhuone, jossa on kiinteä parisänky. Kiinteä parivuode tarjoaa vakaan ja mukavan nukkumispaikan ilman tarvetta pystyttää tai taittaa vuodetta joka ilta.

Saarekevuode
Matkailuautojen saarekevuoteet ovat toimiva valinta pariskunnille, jotka arvostavat tilan tehokasta käyttöä ja mukavuutta matkoilla. Saarekevuode on parivuode, johon pääsee molemmilta puolilta. Se on sijoitettu matkailuauton takaosaan ja tarjoaa tilavan sekä kiinteän nukkumisalueen. Tämä vuoderatkaisu on erinomainen valinta niille, jotka haluavat helppoutta ja mukavuutta nukkumiseen ilman tarvetta koota tai purkaa vuodetta päivittäin. 

Erillisvuoteet
Erillisvuoteet ovat myös harkinnan arvoinen vaihtoehto. Erillisvuoteet sijaitsevat yleensä matkailuauton takaosassa ja tarjoavat kummallekin matkaajalle oman nukkumisalueen. Tämä vuoderatkaisu sopii erityisesti pareille, jotka arvostavat yksityisyyttä nukkumisen aikana tai joilla saattaa olla erilaiset unentarpeet tai -tavat. Erillisvuoteet mahdollistavat sen, että molemmat voivat nukkua mukavasti omassa tilassaan. Lisäksi erillisvuoteet tarjoavat hyvin säilytystilaa sängyn alla, mikä on käytännöllistä matkatavaroille ja varusteille.

Lopullinen valinta vuoderatkaisussa riippuu miletymyksistänne ja tarpeistanne matkailuauton käytössä. On tärkeää testata erilaisia vuoderatkaisuja ja varmistaa, että valittu matkailuauto tarjoaa mukavan ja käytännöllisen nukkumistilan matkojen aikana.

4. Toimivilla lisävarusteilla extramukavuutta matkailuun

Kun valitsette matkailuautoa, kannattaa harkita lisävarusteita, jotka tekevät matkasta entistä mukavamman ja nautinnollisemman. Esimerkiksi ilmastointi on tärkeä mukavuus erityisesti kesäisin, jolloin lämpötilat voivat kohota. Aurinkopaneelit voivat tarjota lisää omavaraisuutta, mahdollistaen sähkön tuotannon ilman erillistä virtalähdettä. Hyttysverkot ikkunoissa ja oviessa ovat tärkeitä varsinkin luonnonhelmassa yöpyessä. Lisäksi pyöräteline, markiisi tai ulkogrilli voivat lisätä matkailun mukavuutta ja monipuolisuutta.

Caravanlandian toimipisteistä Kokkolassa ja Lempäälässä löytyy laaja tarvikemyymälä! Lisävarusteista kannattaa nykäistä myyjää hihasta.

5. Bonusvinkki: Matkailuvinkit Suomessa pariskunnille

Suomi tarjoaa upeita matkailumahdollisuuksia rentoutua luonnossa ja kokea Suomen parhaita puolia. Kesäisin kannattaa suunnata Suomen lukuisille järville ja kansallispuistoihin, kuten lappiin, Kolin kansallispuistoon tai vaikka Nuuksioon lähellä Helsinkiä. Yöttömät yöt tarjoavat mahdollisuuden nauttia kesäöistä auringon laskematta. Syksyllä ruska-aika saa maisemat hehkumaan väreissä, ja talvella pohjoisen lumiset maisemat ovat kuin satukirjasta.

Matkailuauto metsässä
Koe ja näe enemmän matkailuautolla!

Kaupunkielämää kaipaavat voivat vierailla Suomen kauniissa kaupungeissa, kuten Turussa, Tampereella tai Porvoossa. Kulttuuritapahtumat, herkullinen ruoka ja viehättävät vanhat kaupungit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Talvella Lapissa voi kokea revontulien loimun ja talvilajien riemun, kuten hiihdon ja moottorikelkkailun.

Matkailuauto mahdollistaa joustavan ja mukavan matkanteon. Valitsemalla tarpeiisinne täydellinen matkailuauton ja tutustumalla Suomen monipuoliseen tarjontaan, voitte luoda ikimuistoisia hetkiä ja kokemuksia yhdessä. Matkailuautolla matkustaessa nautitaan vapaudesta ja spontaaniudesta, luoden omia reittejä ja löytäen aina uusia nähtävyyksiä sekä elämyksiä Suomen kauniissa maisemissa.

 

Oletko jo lukenut tuoreimmat blogiartikkelimme?

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt