fbpx

01.02.2024 - Uutiset

Matkailun kansainvälistymismuotojen ja palveluketjujen kehityshanke

 

Hankkeessa tutkitaan ja kartoitetaan miten rakennetaan Suomeen saapuville harraste- ja luontomatkailusta kiinnostuneille, matkailuautoilla ja -vaunuilla liikkuville ihmisille laajemman kokemusvalikoiman sisältävä kestävä matkailukonsepti. Hankkeen kohderyhmäksi ovat valittu ensivaiheessa suomalaiset ja kokemusten pohjalta seuraavassa vaiheessa ruotsalaiset lomaja harrastematkailijat, joiden ensisijainen kiinnostuksen kohde on Pohjois-Suomi.

Tavoitteena on hankkeen avulla löytää palvelukonsepti, joka voidaan edelleen monistaa kannattavasti lähimarkkinoiden (Skandinavia, Balttia, Pohjois-Eurooppa) muille kohderyhmäkuluttajille.

Konseptin ydinidea on luoda palvelumuotoilun (service design) avulla monimuotoisiapalveluketjuja verkottamalla erityyppisiä matkailupalveluja tarjoavia yrityksiä, joita yhdistää kestävän kehityksen periaatteet ja lähipalvelujen hyödyntäminen. Tällaisia yrityksiä ovat mm. erilaisia aktiviteetteja ja luontoelämyksiä tarjoavat yritykset (mm. pyörävuokraamot, kalastuspalvelut ja liikuntakeskukset), lähiruokaa tuottavat ja myyvät yritykset ja muut paikallisesti toimivat yritykset.

Yhteisenä nimittäjänä matkailukonseptissa toimii matkailuautojen – ja vaunujen myyntiin ja huoltoon erikoistunut suomalainen Caravanlandia Oy Kokkolasta. Kyseinen yritys toimii konseptin toteuttajana ja ohjaajana. Caravanlandian tuotteet ja palvelut mahdollistavat konseptin ydinlogistiikan, jonka avulla matkailijat siirtyvät palveluntarjoajalta toiselle joko ostetulla tai vuokratulla ajoneuvolla. Siirtymisten tueksi on tarkoitus luoda digitaalinen ratkaisu, jonka avulla matkailija suunnittelee matkareittinsä ja saa siten myös yhteyden verkoston palvelutarjoajiin.

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt