fbpx

23.06.2021 - Blogikirjoitus

Retkeilyauto on miellyttävä kumppani golfturnauksissa

Retkeilyauto tuo vaivattomuutta kisamatkoihin. Oli laji mikä tahansa, retkeilyauton tarjoamat mahdollisuudet antavat lisää ulottuvuutta harrastukseen. Vaasan Golfin Erika Kilpeläinen edustaa Suomen nuorten naisten golfkärkeä. Kilpeläisen kisamatkat taittuvat kätevästi retkeilyautolla.

Retkeilyauto on aktiivisen liikkujan valinta

Erilaiset matkailuautot ovat käytännöllisiä kulkupelejä omatoimimatkailijoille sekä harrastusten vuoksi paljon liikkuville. Kooltaan suhteellisen pieni ja ketterä retkeilyauto sopii erityisen hyvin pienelle matkaseurueelle, joka liikkuu runsaasti eikä ankkuroida koko kesäksi samaan paikkaan. Haastattelimme meiltä Caravanlandiasta retkeilyauton ostanutta Maria Murtomäkeä, joka reissaa tyttärensä, golfaaja Erika Kilpeläisen kanssa kisamatkoilla pitkin Suomea.

– Retkeilyauto yhdistää samaan pakettiin auton, majoituksen ja ruokailun, kiteyttää Maria Murtomäki retkeilyauton suurimpia etuja. Tyttäremme Erika kiertää Golfin Finnish Tourilla, jonka kilpailuja järjestetään pääasiassa Etelä-Suomessa. Erika edustaa kisoissa Vaasan Golfia. Matkat kisapaikoille ovat pitkät ja kilpailut kestävät useamman päivän. Retkeilyauto on helppo ajaa eri golfkentille ja mukaan mahtuu kaikki tarvittavat varusteet. Bonuksena on, että kisapaikalla pystyy olemaan valmiina koko ajan, kun ei tarvitse tuhlata aikaa ruokapaikkojen etsimiseen, Murtomäki summaa.

Campeo rekteilyauto
Retkeilyautojen suosio on ollut hurjassa kasvussa

Retkeilyautot ovat tilaihmeitä

Eri matkailuajoneuvojen tavaratilojen koko sekä matkaajan tarpeet vaihtelevat hyvin paljon. Kun valitsee itselleen sopivaa matkailuautoa, onkin tärkeää hahmottaa, millaista tavaramäärää aikoo kuljettaa mukanaan. Järjestelmällinen pakkaaja saa mahtumaan kattavan määrän tarvikkeita mukaan myös ketterään retkeilyautoon.

– Yksi parhaimpia asioita retkeilyautolla matkatessa onkin se, että kaiken tarvittavan voi ottaa mukaansa, iloitsee Murtomäki.

Monikäyttöinen retkeilyauto sopii reissun päällä myös käyttöautoksi. Retkeilyautolla liikkuminen on helppoa ja sen ajaminen kaupungissa on näppärämpää kuin massiivisen matkailuauton. Hyvin varusteltu retkeilyauto tarjoaa mukavan tavan matkustaa ja se tuo vapautta ajankäyttöön myös kisamatkoilla.

– Retkeilyautolla kilpailupaikalle voi saapua jo aiemmin. Golfkentillä näkee muitakin, jotka ovat varustautuneet useamman päivän kilpailuun vuokraamalla asuntoauton tai -vaunun. Osa on päätynyt ostamaan oman matkailuajoneuvon, kertoo Murtomäki ja jatkaa:

– Olemme saaneet hyviä vinkkejä golfaavilta karavaanareilta. Itsellämme oli jonkin verran aikaisempaa kokemusta vuokratuilla asuntoautoilla tehdyistä lomamatkoista sekä Pohjoismaissa että Euroopassa. Tykästyimme matkoillamme siihen, miten helppoa reissaaminen oli perheen kanssa. Liikkuminen, ruokailu ja muut lapsiperheen tarpeet hoituivat sujuvasti ja toivat rentoutta matkantekoon. Nyt sama helppous on siirtynyt kisamatkoihin.

Hymer retkeilyauto
Retkeilyauto on ketterä myös kaupungissa

Vinkkejä retkeilyauton hankintaan

Kun suunnitelmissa on matkailuajoneuvon hankinta, edessä on paljon pohdittavaa sekä auton ominaisuuksiin että sen käyttötarkoituksiin liittyen. Päätös ei aina synny helposti, tietää Murtomäki.

– Retkeilyauto ei ollut meille se ensimmäinen ja ainut vaihtoehto. Olimme jo vuosia haaveilleet ja katselleet erilaisia matkailuajoneuvoja. On tärkeää valita auto juuri omiin tarpeisiin. Kannattaa vertailla, kokeilla erilaisia malleja ja kysellä paljon, Murtomäki vinkkaa.

Retkeilyautojen suosio on selvässä kasvussa ja korona-aika vauhditti päätöksentekoa myös Maria Murtomäen perheessä. Heistä tuli viime vuonna retkeilyauton omistajia. Pohdinnan ja käytännön kokemusten jälkeen valinta on osoittautunut järkeväksi.

Retkeilyautosta voi muokata omanlaisensa lisävarusteilla, aivan kuten mistä tahansa matkailuajoneuvosta. Murtomäellä on tästä positiivisia kokemuksia:

– Asensimme autoon aurinkopaneelin ja toisen sisätila-akun. Viime kilpailumatkalla testasimme, miten pärjäämme ilman erillistä sähköpaikkaa kolme vuorokautta. Leiriytyessä kun ei ole aina mahdollista saada sähköä. Auringon voimalla akut latautuivat loistavasti. Kokeilu onnistui siis hyvin ja lisävarusteluratkaisu osoittautui kohdallamme todella onnistuneeksi. Pääosa reissuistamme liittyy golfiin, joten auto on käytössä keväästä syksyyn. Viime talven retkeilyautomme oli suojassa katoksen alla, joten meillä ei ole vielä kokemusta talvikäytöstä.

golfjuniori retkeilyauto
Erika Kilpeläiselle retkeilyauto on nappivalinta kisapaikkojen välillä liikkumiseen ja majoitukseen

Caravanlandia – paikallista palvelua ja helppoutta

Caravanlandia oli Murtomäelle paikallinen yritys, joten siellä asioiminen oli helppoa. Hyvän asiakaspalvelun avulla ostopäätös syntyi, vaikka oikeanlaisen auton valinta tuntuikin ensin haastavalta.

– Olimme aikaisemmin vuokranneet asuntoauton lomamatkallemme Caravanlandiasta, joten heidän puoleensa kääntyminen tuntui luontevalta myös omaa autoa etsiessämme, Murtomäki perustelee. Perehdyimme Caravanlandian verkkosivujen käytettyjen mallien valikoimaan, ja tämän perusteella kävimme paikan päällä tutustumassa tiettyihin autoihin.

– Oikeanlaista ajoneuvoa ei tuntunut löytyvän, joten vähitellen laajensimme etsintää myös uudempiin autoihin, Murtomäki jatkaa. Samalla pohdimme vielä kertaalleen auton ja sen ominaisuuksien tarpeet juuri meidän näkökulmastamme. Lopulta autoksemme valikoitui esittelymallina ollut retkeilyauto. Valintaprosessiin kannatti käyttää aikaa ja miettiä tarpeet huolellisesti. Olemme olleet todella tyytyväisiä “golfautoomme”, päättää Murtomäki.

Lue lisää:

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt