fbpx

22.01.2021 - Blogikirjoitus

Asuntoautojen kuumimmat trendit 2021 – Retkeilyautot kasvattavat suosiotaan

Vuosi 2020 jäi historiankirjoihin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi, eikä ulkomaille päässyt matkustamaan normaaliin tapaan. Tämän seurauksena kotimaan matkailun ja asuntoautojen suosio oli kovempaa kuin koskaan. Ennusteiden mukaan asuntoautomatkailun suosio jatkaa kasvuaan myös vuonna 2021, joten päätimme kirjoittaa matkailuajoneuvojen tulevan vuoden kuumimmat trendit.

Asuntoautomatkailu on kovassa kasvussa, ja sen pariin on löytänyt myös entistä nuorempaa väkeä. Asuntoautot ja -vaunut ovat kehittyneet vuosi vuodelta entistäkin mukavemmiksi ja taloudellisemmiksi, mutta mitään suuria kehitysloikkia ei ole aistittavissa tulevalle vuodelle. Caravanlandian myynti- ja markkinointipäällikkö Janne Luokkala näkee suurimpana trendinä retkeilyautojen kasvavan suosion.

Retkeilyautojen suosio jatkuu vuosi vuodelta ja niiden osuus kasvaa. Sama ilmiö on muuallakin Euroopassa. Saksassa jopa joka toinen rekisteröitävä asuntoauto on retkeilyauto, Luokkala kertoo.

– Suosion takana on ajoneuvon monikäyttöisyys ja sen sopiminen lifestyle-ajatteluun, jossa mukana kulkee joku muu harrastus kuten laskettelu, patikointi tai vaikka golf. Se sopii myös käyttöautoksi, eli sillä pystyy hoitamaan päivittäisiä asioita, Luokkala perustelee suosion syitä.

Campeo asuntoauto
Saksassa jopa joka toinen rekisteröitävä matkailuajoneuvo on retkeilyauto.

Ympärivuotiseen matkailuun soveltuvia retkeilyautoja pidetään nuorten pariskuntien trendiajoneuvona, mutta myös vanhempi ikäluokka on innostunut retkeilyautoista sen helppouden vuoksi.

– Retkeilyautolla on helppo liikkua, se mahtuu parkkiruutuun ja sitä on helppo ylläpitää, sillä peltikuori ei vaadi niin tarkkaa säilytystä kuin perinteinen asuntoauto. Talvikäyttö on myös helpompaa. Yksinkertaisesti sanottuna retkeilyauto on äärimmäisen monikäyttöinen ajoneuvo, Luokkala painottaa.

Retkeilyautoista huomiota on viime kuukausina herättänyt esimerkiksi Sunlight Cliff 600 Adventure -erikoismalli, jota on kiitelty monipuolisesta varustelustaan ja tyylikkyydestään.

Takasohva ja etukeittiö ovat kysyttyjä

Asuntoautojen sisuksissa takasohvalliset mallit ovat nostaneet suosiotaan. Kun sängyn voi laskea katosta käyttöön iltaisin, ovat sisätilat päiväsaikaan huomattavan tilavat.

– Perinteisesti asuntoautoissa takana on ollut sänky pitkittäin tai poikittain yhdessä tai erikseen. Nyt on tullut markkinoille autoja, joissa takaosasta löytyy sohva tai oleskeluryhmä, jonka päälle lasketaan sänky yöksi katosta.

– Meiltäkin löytyy tämänkaltaisia malleja, kuten esimerkiksi Burstner Lyseo TD 744 Harmony Line. Suosittelen tutustumaan.

Lyseo_TD_Harmony_Line_asuntoauto
Burstner Lyseo TD Harmony Line on yksi vuoden 2021 odotetuimpia uutuuksia

Asuntovaunuissa sisätilat eroavat hieman asuntoautosta, koska ohjaamoa ei ole. Viime vuosina etenkin vaunun etuosasta löytyvä keittiö on lisännyt kysyntää.

– Etukeittiömallien suosio on kasvanut ja ja kasvaa edelleen hurjasti. Keittiössä on mukavampi laittaa ruokaa kun se ei sijaitse “kulkuväylällä” keskellä vaunua, Luokkala avaa asuntovaunuihin liittyviä trendejä.

Lisätarvikepuolella harrastajat ovat alkaneet varustamaan asuntoautojaan tarvikkeilla, jotka mahdollistavat ympärivuotisen matkailuun paikasta riippumatta.

– Aurinkopaneeleidein ja inverttereiden osuus lisäsvarustelussa kasvanut aivan hurjasti. Tämän taustalla on halu omavaraisuuteen, eli vapaus liikkua ja pysähtyä yöpymään missä tahansa. Nettifoorumeilla jaetaan vinkkejä hyvistä “puskaparkeista”.

Caravanlandiasta Hymerin edustaja vuodesta 2022 eteenpäin

Caravanlandia edustaa Burstneria, Dethleffsia ja Sunlightia. Vuodesta 2022 eteenpäin joukkoon liittyy laadukkaista asuntoautoistaan ja -vaunuistaan tunnettu Hymer. Caravanlandia saa ensimmäiset uudet Hymerit myyntiin loppukesästä 2021.

hymer asuntoauto
Ensimmäiset uudet Hymer-asuntoautot saapuvat Kokkolaan loppukesästä 2021.

Suurin osa Hymereistä on varustettu Mercedes-Benzin alustalla, jonka osuus asuntoautoissa tulee kasvamaan koko alalla.

– Mersun alustalla varustetut autot lisääntyvät ja etenkin meille vuonna 2022 edustukseen tuleva Hymer on varustettu Mersun alustalla. Eli Mersun osuus kasvaa meillä sekä koko alalla.

Ensi kesän ajoneuvot myydään nyt! Katso Suomen laajin, yli 150 asuntoauton ja matkailuvaunun ajoneuvon valikoima ja hyödynnä SUPER-PÄIVIEN tarjoukset!

Lue lisää:

Lisää blogikirjoituksia

Myy meille matkailuautosi, retkeilyautosi tai matkailuvaunusi

Se on helppoa. Kirjoitat vain matkailuajoneuvosi rekisteritunnuksen ja mittarilukeman sekä omat yhteystietosi lomakkeeseen niin annamme tarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido teitä mihinkään.

Tarjoa ajoneuvoa nyt